Blog

Naujas INREAL kūrinys – vaikų ugdymo centras Pavilnio regioniniame parke

vaikų ugdymo centras
Laimono Ciūnio nuotr.

INREAL grupė užbaigė administracinio pastato A. Kojelavičiaus g. 1, Vilniuje rekonstrukciją. A+ energinės klasės 1420 kv. m rekonstruotas pastatas stovi daugiau nei 7 ha užimančio Augalų centro „Multiflora“ (Lauko gėlininkystės bandymų stoties) teritorijoje, Pavilnių regioniniame parke. Jame įsikurs vaikų ugdymo centras – menų studija „Diemedis“. Investicijos į rekonstrukciją siekė 1,9 mln. eurų.

„Džiugu, kad privataus investuotojo ir menų studijos „Diemedis“ iniciatyva sukurta moderni erdvė vaikų ugdymui. Augančiame Vilniuje turime didelių ambicijų gerinti švietimo kokybę, ir tam reikia sutelktų pastangų – ir savivaldybės, ir privačių švietimo įstaigų. Tikiu, kad tokioje jaukioje kūrybingumą skatinančioje erdvėje ugdysis laisvos ir atsakingos asmenybės“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Laimono Ciūnio nuotr.

Laimono Ciūnio nuotr.

„Idėja integruoti vaikų ugdymo įstaigą į Augalų centrą gimė pokalbiuose apie jaunąją kartą, tolstančią nuo gamtos. Šis sumanymas organiškai įsiliejo į INREAL grupės plėtros strategiją – kurti ypatingus projektus išskirtinėse vietose“, – teigė INREAL grupės vadovas Gediminas Pruskus.

Pastatui suteikia A+ energinė klasė, o jo sandarumas atitinka A++ parametrus. Geoterminis grindų šildymas ir vėsinimas, priklausomai nuo metų laiko, bei aukšto efektyvumo rekuperacinė vėdinimo sistema sukuria patalpose komfortišką mikroklimatą. Rūbinėje įrengtos šildomos sienos efektyviam drabužių džiovinimui. Aukšti ir dideli patalpų langai praplečia patalpų erdves gamtos vaizdais.

„Šioje vietoje laiką praleidę vaikai tikrai žinos, jog tulpės, braškės ir kopūstai auga ne parduotuvių lentynose. Jie jaus žemę ne tik po kojomis, bet ir tarp pirštelių“, – kalbėjo „Diemedžio“ direktorius Virgilijus Pupeikis. Pastate suprojektuoti uždari kiemeliai-sodai, kuriuose patys vaikai galės sodinti ir prižiūrėti augalus. Šiuo metu yra sudarytos jau 182 sutartys su būsimų įstaigų auklėtinių šeimomis. 86 jų – ikimokyklinukai, likusieji – 1-5 klasių moksleiviai.

Laimono Ciūnio nuotr.

Laimono Ciūnio nuotr.

Atsižvelgiant į sklypo vietą regioniniame parke, šalia esančius Ancučių ir Pūčkorių kraštovaizdžio draustinius, pasirinkta „sodybos“ rekonstrukcijos vizija. „Vieno aukšto kresni ir pailgi tūriai su dvišlaičiais stogais yra priderinti prie reljefo ir apjungti taip, kad sudarytų vidines erdves-kiemelius, būdingus etninėms sodyboms“, – pasakoja MB „Kūnas“ architektas Marius Morkūnas. Anot jo, pastato skliautų puošyba atskleidžia detalių grožį ir santykio tarp mažo ir didelio pusiausvyrą.

Pastato įrengimui buvo naudojamos tik itin kokybiškos, ekologiškos, natūralios medžiagos, užtikrinančios aukščiausius aplinkosauginius reikalavimus.

INREAL inf.

Parašykite komentarą

Atsiliepimų nėra.