Top Baneris

Šildytis moderniai panoro ne vienas tūkstantis gyventojų

2019 birželio 12 d.
saulės jėgainės, valstybės parama
pixabay.com nuotr.
Pasidalykite straipsniu

Iš viso iki birželio 10 d. pabaigos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) sulaukė virš 7 tūkst. paraiškų – 3057 jų sudaro prašymai finansuoti senų katilų keitimą, 2894 – saulės elektrinių įsirengimą ir 1161 paraiškų jau įsirengusių atsinaujinančius energijos išteklius. Paraiškas gyventojai teikė visą mėnesį – nuo gegužės 10 d. iki birželio 10 d.

„Laikotarpis buvo iš tiesų intensyvus. Sulaukėme daug norinčių gauti kompensacines išmokas iš Europos Sąjungos ir Klimato kaitos programos lėšų. Džiugu, jog žmonės tampa sąmoningesni ir siekia prisidėti prie klimato kaitos, aplinkos taršos mažinimo bei sumažinti išlaidas už sunaudojamą energiją. Tai – gera žinia ateities kartoms“, – sakė APVA Klimato kaitos projektų ir registro skyriaus vedėjas Jonas Balkevičius.

Pasibaigus šiems kvietimams, Agentūra per mėnesį įvertins visas gautas paraiškas ir iki liepos vidurio gyventojai jau žinos, ar jiems bus rezervuota parama saulės elektrinėms įsirengti arba seniems šildymo katilams pakeisti.

„Šiemet įsidiegėme modernią informacinę sistemą APVIS, per kurią gyventojai ir teikė paraiškas. Džiaugiamės, jog viskas vyko sklandžiai ir operatyviai. Dabar, paraiškų vertinimo metu, taip pat kviečiame gyventojus sekti informaciją šioje sistemoje. Joje bus galima patikslinti paraiškas, pateikti trūkstamus dokumentus ir pan. Gyventojai, paraiškose nurodytais kontaktais, gaus informacinius pranešimus, jei kils neaiškumų. Kviečiame jungtis prie sistemos APVIS ir sekti ten esančią informaciją“, – akcentavo Jonas Balkevičius.

Visi, kurie šiemet nespėjo pateikti paraiškų, tai galės padaryti jau nuo kitų metų pradžios. Sausį yra numatyta skelbti du kvietimus saulės elektrinei įsirengti ir senų biokuro katilų keitimui į naujus. Tiesa, būtina atkreipti dėmesį, kad išlaidos bus tinkamos finansuoti, jei jos bus patirtos ne ankščiau nei bus pateikta registracijos forma.

Iš viso iki 2023 m. planuojama investuoti daugiau kaip 30 mln. eurų ES fondų lėšų saulės elektrinių įrengimui ir senų šildymo katilų keitimui.

Gyventojai prie APVIS gali prisijunti: https://apvis.apva.lt/

APVA inf.


Pasidalykite straipsniu
Komentarai

Rekomenduojami video