• ruukki
  • tikkurila
  • tikkurila
  • ruukki

Kavos zona modernaus biuro aplinkoje

2020 kovo 6 d.
Image00001 8

Norint sukurti šiuolaikišką biuro erdvę, būtina laikytis ne tik kompetentingo verslo erdvės organizavimo principų, bet ir populiarių tendencijų, kurios paverčia biurą stilinga, produktyvumą skatinančia vieta. Šiandieninis biurų mados avangardas – tai įvairios paskirties zonų integracija į darbo vietą. Biuras nustojo būti vieta, kur galima dirbti tik prie stalo, dabar tai yra bendravimo, derybų, o dažnai ir poilsio vieta. Tokios „space-in-space“ zonos sukuria erdvės pojūtį ir tuo pačiu sudaro patogią aplinką darbuotojams. „Zonavimas“ dažnai priklauso ir nuo darbo pobūdžio – vieniems darbuotojams svarbu susikaupti, kitiems – aktyviai bendrauti, organizuoti susitikimus.

Tarptautinės įmonių grupės „MIKO COFFEE SERVICE“, siūlančios kavą, kavos aparatus bei kavos aparatų nuomą, atstovas Lietuvoje ir Latvijoje Darius Raičinskis, pasakoja apie pasirinkimus įrengiant kavos zonas biure.

Darius Raičinskis pastebi, kad apart tradicinių kavos kampelių, biuruose populiarėja ir taip vadinamos „Coffice“ erdvės. Terminas „Coffice“- tai žodžių „kavinė“ ir „ofisas“ junginys. Tokia erdvė dažnai imituoja neformalią kavinės aplinką, kurioje prie puodelio gardžios kavos galima neoficialiai pabendrauti su klientu ar aptarti bendrus planus su kolegomis. „Coffice“ zonos dažnai įrengiamos šalia darbo vietų, aprūpinamos automatiniais kavos ir vandens aparatais, kava, sirupais bei kitais priedais prie kavos.

Kaip žinia, kava suteikia energijos ir įkrauna visai dienai, tačiau biuro erdvėje ji seniausiai peržengė šių stimuliuojančių ir tonizuojančių savybių ribas. Su kvapnios kavos puodeliu darbuotojai dirba, kalbasi, diskutuoja ir ilsisi. „Paskaitykite karštų darbo skelbimų aprašymus, prie darbo pozicijos pranašumų dažnai pamatysite kavą, užkandžius ir modernią aplinką. Kavos kampelis tapo įmonės konkurenciniu pranašumu. Toks požiūris tiesiogiai veikia darbuotojų produktyvumą ir klientų lojalumą, o optimaliomis sąlygomis dirbantys žmonės darbo metu spėja nuveikti daugiau ir palaiko geresnius santykius su savo darbdaviu“, – sako Darius Raičinskis.

Pirkti ar nuomotis?

Čia slypi svarbus piniginis aspektas – kavos aparatą reikia prižiūrėti. Be to, bėgant laikui, gali pasikeisti įmonės poreikiai. Pasirinkus nedidelio našumo modelį, prie kavos aparato gali susidaryti darbuotojų eilės, darbuotojai gali pradėti lakstyti papildant tuščias ir išpilant prisipildžiusias kavos aparato talpas. Nepamirškite, kad nuolat veikiantis kavos aparatas, ypač jei taupėte prekės ženklo sąskaita, greitai nusidėvės ir jį reikės keisti, o tai taip pat gali nemaloniai nustebinti.  Be to, jeigu kavos aparato ilgą laiką nevalė specialistai, tikėtis galima tik kartumo.

Greitai ir ekonomiškai nuostabią kavą biure galima pagaminti lygiai taip pat, kaip ir pažangiausiuose tinkluose – suinstaliuoti gerą kavos aparatą, teisingai parinkti kavos pupelių mišinius ir nuolat stebėti techninę kavos aparato būklę. Kavos aparatas yra sudėtinga ir brangi įranga, kuriai, siekiant užkirsti kelią galimam prietaiso gedimui, gamintojas numatė daug priežiūros. Tinkamai prižiūrima gera profesionali įranga tarnaus ilgus metus, o jos stebėjimo ir profilaktikos sistema numato visą eilę IT sprendimų ir atsižvelgia į daugiau nei 400 įrenginio parametrų.

Kavos aparato programavimo parametrai priklauso nuo kavos mišinių ir netgi naudojamų puodelių. Pavyzdžiui, nustačius 93,3°C temperatūrą, mėgausitės tobulu kavos skoniu, o prie 99°C laipsnių, gausite karčią burdą. Visus šiuos nustatymus atlieka meistras. Na, sakysite, gerai, kavos zoną turime, įrangą turime – ar jau viską padarėme „teisingai“? Visu pirma, kava turėtų būti šviežiai malta, o kiekvienai naujai partijai būtina sureguliuoti kavos malūnėlį.

„Ar ne geriau visus šiuos klausimus patikėti profesionalams? Savo klientams siūlome modernius automatinius ir superautomatinius kavos aparatus. Galime patenkinti bet kokio dydžio įmonės ar verslo centro poreikius, juk daugelį metų aptarnaujame didžiausius kavinių ir restoranų tinklus, kurių reikalavimai kokybei, našumui ir aptarnavimui gerokai viršija ofisų segmento lūkesčius“, – sako atstovas.

Profesionalūs sprendimai

Šiuolaikiška įranga pažengė tikrai toli, o kavos puodelio paruošimas vienu mygtuko paspaudymu nėra jokia naujiena. Šiandien biurų segmentui galime pasiūlyti inovatyviausius sprendimus bei pažangiausią techniką:

• Superautomatinius kavos aparatus su automatiškai susireguliuojamais malūnėliais;

• Kokybiškas peno pūtos išplakimo technologijas. Tai yra viena iš brangiausių sudedamųjų technologijų dalis. Tokią pieno putą galima kabinti šaukštu, ji dar yra vadinama šilkine, o išplakti galima ir šaltą pieną;

• Specialias receptūras, programuojamų gėrimų įvairovę, liečiamą ekraną;

• Ataskaitas, įrangos stebėjimą internetu, pažangų techninį aptarnavimą;

• Žadamo skonio ir kokybės kavą iš virš 200m patirtį turinčio gamintojo. Tai reiškia, kad kavos gamintojas neperka pupelių biržoje, o vartotojas negauna kavą pagal „kaip gavosi“ technologiją. Stambūs kavos gamintojai užtikrina kavos tiekimą iš nuosavų kooperatyvų, o kavos skrudinimo procesas yra griežtai reglamentuotas nuo pradžios iki pabaigos ir apima sudėtingas lazerinio rūšiavimo technologijas bei pastovų proceso monitoringą.

Etiškos kavos kultūra biure

Pažangūs technologiniai sprendimai leidžia valdyti, diagnozuoti ir gauti kavos aparato statistiką nuotoliniu būdu. Užtikriname servisą, kuris atitinka kavinių tinklų reikalavimus – gedimo atveju atvykstame 3 valandų bėgyje, o sugedusį kavos aparatą keičiame nemokamai tą pačią dieną. Gaminamos kavos rūšių įvairovė, statistika ir programavimas pagal individualius poreikius yra privalomi verslui skirto modelio atributai. Ergonomiška ir patogi erdvė, kava kiekvieno skoniui – greičiau tendencija, nei išimtis. Pavėsyje užaugintos kavos pupelės iš tolimojo Lotynų Amerikos ar Azijos ūkio, elitinis skrudinimas ir pažangūs kavos aparatai – nėra naujausias „Starbucks“  tinklo projektas, tai persvarstytos kavos kultūros biure elementai.

Aukšta aptarnavimo kokybė, nuoširdus dėmesys kiekvienam lankytojui bei demonstruojama kavos kultūra gerina įmonės reputaciją, tačiau šiandieniniams verslams rūpi tai, ką jie geria ne tik dėl neprilygstamo kavos skonio. Vienu mygtuko paspaudimu galima ne tik pagaminti nuostabią kavą, bet ir prisidėti prie atogrąžų miškų išsaugojimo. „Puro“ kavos prekės ženklas yra idealus pasirinkimas etiškai ir ekologiškai mąstančioms įmonėms, norinčioms prisidėti prie tvaresnės ateities, geriant puikią kavą.

„MIKO COFFEE SERVICE“ paslaugas Lietuvoje bei Latvijoje atstovauja UAB „FJB Lithuania“, kuri pažangiai ir sėkmingai teikia kavinių ir restoranų techninio aptarnavimo paslaugas, vykdo didmeninę prekybą gėrimais, kompostuojama pakuote bei kavinių ir restoranų įranga. „MIKO COFFEE SERVICE“ – yra viena iš nedaugelio verslo grupių, kuri ne tik skrudina kavą, bet ir gamina pažangią įrangą. Skania įmonių grupės kava vartotojai mėgaujasi visuose penkiuose žemynuose, o grupės akcijomis prekiaujama Briuselio biržoje. Grupei priklauso „Miko“, „Puro“, „Freehand“ bei „Grand Milano“ kavos prekių ženklai ir kavos aparatų gamintojai „Egro“, „Rancilio“, „Caffitaly“. „MIKO COFFEE SERVICE“ buvo daugelio kavos gaminimo technologijų pradininkė, į inovatyvius sprendimus grupėje orientuojamasi ir dabar.

Komentarai

statyba ir architektura
archicad