Stabdo Pienocentro rūmų Kaune fasadų tvarkybos darbus

Stabdo Pienocentro rūmų Kaune fasadų tvarkybos darbus

Pienocentro rumai
Pienocentro rūmai. KPD nuotr.

Kultūros paveldo departamentas informuoja, kad KPD Kauno teritorinis skyrius, vykdydamas tvarkomo tarpukario modernizmo architektūros pastato –  Pienocentro rūmų, esančių Kaune, Laivės al. 55/S. Daukanto g. 18 – patikrinimą, nustatė, kad dalis fasadų tvarkybos darbų atliekami ne pagal suderinto projekto, kuriam išduotas leidimas atlikti tvarkybos darbus, sprendinius.

Vykdomi darbai nukrypsta nuo su KPD Kauno teritoriniu skyriumi suderinto tvarkybos darbų projekto ir neatitinka dalies jame numatytų sprendinių, todėl stabdoma dalis fasadų tvarkybos darbų, pradėtas administracinio nusižengimo tyrimas. Įvertinus situaciją, artimiausiu metu KPD priims sprendimus dėl tolimesnių veiksmų ir galimybės ištaisyti padarytus nukrypimus nuo projekto sąlygų, informuojama pranešime spaudai.

Pienocentro rūmai Kaune yra vienas reprezentatyviausių Kauno modernizmo pastatų (architektai – Vytautas Landsbergis-Žemkalnis ir Karolis Reisonas). Jie buvo pastatyti 1931–1934 m. Pastatas 2004 m. įrašytas į Kultūros vertybių registrą (unikalus kodas – 15968).

Pienocentro rūmų tvarkybos darbų rangovas – UAB „Usbi“.

Temos: Kauno modernimas, Kauno modernizmo architektūra, Pienocentro rūmai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

Susiję straipsniai
Susiję straipsniai