Šnipiškėse pradedamos naujo namų komplekso statybos

Šnipiškėse pradedamos naujo namų komplekso statybos

Link Ten vizualizacija 2
Projekto vizual.

Nekilnojamojo turto projektų plėtros ir valdymo įmonės „Citus“ pernai rudenį anonsuotame projekte „Link Ten“ prasideda statybos darbai – šią savaitę miesto savivaldybė patvirtino statybas leidžiantį dokumentą. Vilniuje, Šnipiškėse iškilsiančiam projektui prireiks apie 9 mln. eurų investicijų. Projekto 80 proc. statybos baigtumą pasiekti planuojama per metus – 2022 m. I ketv. Statybų valdymu užsiims grupės įmonė „Citus Construction“.

„Miestui intensyviai augant, labai aukštame lygyje išliekant būsto paklausai, ir miesto savivaldybė, ir visi miestiečiai suinteresuoti, kad nemažėtų būsto pasiūla – pakankamas „sandėlis“ neleidžia taip sparčiai augti būsto kainoms. Todėl džiaugiamės, kad statybas leidžiančio dokumento išdavimas buvo sklandus ir darbus galime pradėti kaip suplanavę – pirmą ketvirtį. Taip sparčiai vystomame rajone, kaip Šnipiškės, susidomėjimas projektu buvo labai didelis, tačiau kol neturėjome statybų leidimo, net šiek tiek „prilaikėme“ pardavimus. Dabar matome, kad viskas vyksta pagal planą ir tai yra geras ženklas ne tik esamiems, bet ir potencialiems „Link Ten“ gyventojams“, – sako „CITUS“ direktorius Mantas Galdikas.

Dviejuose A+ energinio efektyvumo klasės 5 ir 6 aukštų „Link Ten“ namuose, kuriuos projektavo „2 Bricks | Architects“, suprojektuoti 1–4 kambarių, 28–88 kv. m ploto butai. Butai pirmuosiuose aukštuose siūlomi su privačiais kiemeliais, o viršutiniuose – su erdviomis terasomis.

Link Ten vizualizacija 1
Link Ten vizualizacija 6

Projekte taip pat bus komercinių patalpų. Iš viso planuojama 120 automobilių parkavimo vietų (7 vietos – antžeminėje, 113 – požeminėje aikštelėse) bei 45 dviračių saugyklos.

Projekte gyventojai ras privačią kiemo erdvę, kurioje galės ilsėtis bei dirbti. Visi kiemo įrenginiai sukurti būtent šiam projektui ir, nors patiks ir vaikams, bet labiau primins modernią „Google“ ar „Apple“ darbuotojų erdvę: čia planuojamas amfiteatras, hamakai ir tinklai, kabantys krėslai, 6 m. čiuožynė ir stoginės su elektros lizdais kompiuteriams ar kitai įrangai.

Link Ten vizualizacija 5

„Link Ten” pavadinimas koduoja Linkmenų ir Utenos gatvių, kurių sankirtoje įsikurs naujieji namai, pavadinimus, o logotipas – pačią gatvių sankirtą.

Temos: „Citus“, "Link Ten", Šnipiškės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

Susiję straipsniai
Susiję straipsniai