• ruukki
  • tikkurila
  • ruukki
  • tikkurila

Tinklinis restoranas atsisakė tipinių sprendimų

2016 gruodžio 1 d.
„Charlie pizza“
Leono Garbačausko nuotr.

Vieno didžiausių Kauno prekybos centrų „Mega“ rekonstrukcija tapo proga ir kardinaliems restorano „Charlie pizza“ pokyčiams. Pagrindinė užsakovų ir interjero architektų idėja – tinklinis restoranas irgi gali būti išskirtinis. Naują restorano „Charlie pizza“ veidą kurti ėmėsi interjerų projektavimo studija „Interjero architektūra“ komanda.

Užsakovai pageidavo, kad būtų atsižvelgta į šiuolaikines interjero tendencijas, norėjo jaunimui ir šeimoms patrauklios aplinkos, tad interjero architektai ieškojo sprendimų, kuriuose derėtų grubumas ir, sykiu, jaukumas.

Restorano plotas be virtuvės – maždaug 400 kv. metrų. Kadangi ir anksčiau toje pat erdvėje veikė restoranas, interjero architektai neperplanavo funkcinių zonų, tačiau suprojektavo naujus baldus, padidino sėdimųjų vietų skaičių, pakeitė interjero detales. Taip pat buvo naujai išbetonuotos grindys, atidengus aukštas konstruktyvines lubas apnuogintos inžinerinės sistemos.

Projektuodami restorano interjerą architektai nesibaimino ryškesnių spalvinių sprendimų, raštų įvairovės. Neutralios spalvos – balta, juoda, pilka – derintos su ryškesniais turkio, ciklameno, plytos ar žaliais tonais.

charlie pizza interjeras 5

Baro stalo ir šoninių sienelių apdailai panaudotas betonas, o jame įbetonuota PVC medžio tekstūros lentelių, taip sukuriant išbyrėjimo efektą.

Vaikų zonoje paklotoje grindų dangoje įklijuotas „klasių“ žaidimas, čia yra dirbtinės žolės plotų, gatvės žaidimus primena iš riedlenčių padarytos lentynos ar iš dviračių ratų pagaminti kabantys šviestuvai. Kadangi vaikų zonoje dominuoja miesto tema, ant sienos atsirado miesto namų kontūrų, kurie pereina į čiuožyklą.

Pagrindinis akcentas restorane – užrašo „food“ dalimi tapęs ant sienos kabantis dviratis su šviečiančiomis padangomis. Interjero gyvumui ir natūralumui pabrėžti pasitelkti augalų motyvai.

Pakylų, kur įrengta dalis sėdimųjų vietų, bei grindų danga – medžio imitacijos plastiko dailylentės. Visi restorano baldai pagaminti Lietuvoje, pagal interjero autorių parengtą projektą.

Restorano erdvė suskirstyta į virtuvės, baro, vaikų zonas. Lankytojams įrengtas ilgas pusbario stalas ir balkono zona. Uždaresnėms erdvėms išskirtinumo suteikia palubėse sumontuoti šviestuvai.

Po permainų „Charlie pizza“ interjeras tapo jaunatviškas, bohemiškas, jaukus, net šiek tiek hipsteriškas.

charlie pizza interjeras 1

Bendrovė „Estuba“: nestandartiniai baldų sprendimai

Sukaupusi didelę restoranų bei kitų visuomeninių objektų įrengimo patirtį, baldų gamybos ir interjerų įrengimo įmonė „Estuba“ realizavo ir įdomias restorano „Charlie Pizza“ projekto autorių – studijos „Interjero architektūra“ – idėjas.

Restoranų interjero projektų įgyvendinimas dažnai iškelia nelengvų iššūkių: tenka per trumpą laiką ir kokybiškai įgyvendinti sudėtingus sprendimus, rasti naujų medžiagų gamybai bei įvaldyti naujas technologijas. Tokius iššūkius gali įveikti tik darnus kolektyvas, gebantis profesionaliai ir greitai priimti sprendimus bei kokybiškai atlikti darbus. Tokia ir yra įmonės „Estuba“ komanda, per metus vidutiniškai įrengianti daugiau nei dešimt įvairaus dizaino ir stiliaus restoranų interjerų.

Restorane „Charlie Pizza“ bendrovės „Estuba“ specialistai atliko specifiškai sendintų masyvių medienos storlenčių ir technologinių metalo įrengimų imitacijas bei įgyvendino kitus sumanymus. Įmonei, savo pastangomis įvaldžiusiai ir metalo elementų gamybą bei apdirbimą, nekilo sunkumų sukonstruoti metalines restorano atitvaras, lentynas, dekoracijas, todėl šiame objekte įmonei patikėti darbai kaip visuomet atlikti kokybiškai ir laiku.

 RĖMĖJO TURINYS 

Komentarai

statyba ir architektura
archicad