„Dreher“ alaus darykla turi 64 rezervuarus, kurių kiekvienas yra 300 kubinių metrų talpos ir turi atskirus šilumokaičius. Gamyba čia vyksta nenutrūkstamai, tad sukurti įrenginių modernizavimo strategiją nebuvo lengva. Nuspręsta dirbti etapais. Efektas, gautas sumontavus balansinius vožtuvus, pasirūpinus srauto kontrole ir diferencinio slėgio jutikliais bei automatinio valdymo sistema pirmuose 12-oje rezervuarų – maksimalus. „IMI Hydronic Engineering“ buvo paprašyta tęsti darbus modernizuojant kitus rezervuarus.
Lietuva ima mokytis iš užsienio pavyzdžių
Pastovios temperatūros užtikrinimo problemą bendrovei „IMI Hydronic Engineering“ reikėjo išspręsti ir vieno didžiausių sūrio gamintojų pasaulyje – bendrovės „Bograin“ – filiale. Palankiausia sūriams brandinti temperatūra, kurią gamintojai brandinimo laikotarpiu – 6–7 savaites – turėjo užtikrinti savo 100 kvadratinių metrų ploto, 6 metrų aukščio sandėliuose – +5 laipsniai Celsijaus. Paklaida čia galima ne daugiau nei +-1 laipsnis. „Bograin“ teko pripažinti, kad kartais kuriame nors iš 25 jos šaldymo sandėlių temperatūra pakildavo net 16 laipsnių. Ir problema šiuo atveju jau buvo ne tik energijos eikvojimas.
Bendrovės „IMI Hydronic Engineering“ siūlomi komponentai padėjo ir šiuo atveju.
„Baltijos regiono įmonės domisi galimybėmis, kurios skatina energijos taupymą, todėl vis dažniau bendraujame siekdami rasti problemų priežastis ir pasiūlyti sprendimų, kurie padėtų jas pašalinti. Praktika rodo, kad kartais ir visai nedidelės investicijos leidžia pagerinti procesus ar sutaupyti lėšų“, – sakė bendrovės „IMI Hydronic Engineering“ Baltijos šalių direktorius M. Pasilauskas.