Mirė architektas A. Mačiulis

Mirė architektas A. Mačiulis

mirtis
Asociatyvinė Unsplash nuotr.

Lietuvos architektų rūmai praneša, kad mirė architektas Algimantas Mačiulis. Tarp jo darbų: restoranas „Tauro ragas“ (kartu su Eugenijumi Gūzu), Vidaus reikalų ministerijos kultūros ir sporto rūmai Žirmūnuose, dailininkų gyvenamieji namai su dirbtuvėmis Šilo gatvėje Vilniuje ir kt.

2021 metais Lietuvos architektų rūmai įvertino kūrėją bendruomenės garbės ženklu – „Architektų žiedu“. Tai papildė profesoriaus įvertinimų sąrašą, tarp kurių ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius (2023 m.), Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos premija (2002 m.), Architektūros riterio ordinas (2001 m.), LTSR nusipelniusio architekto vardas (1971 m.) ir daugybė kitų.

Nuo 1971 metų A. Mačiulis daug laiko skyrė akademinei karjerai, kai pradėjo dėstyti tuomečiame LTSR dailės institute, kur 1982 metais tapo Taikomosios dailės fakulteto dekanu, o 1987 metais jam suteiktas profesoriaus vardas. 1998–2008 metais buvo Vilniaus dailės akademijos Senato vicepirmininkas, o 2008 metais išrinktas ir Senato pirmininku.

Temos: Algimantas Mačiulis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

Susiję straipsniai
Susiję straipsniai