Kultūros paveldo objektams atnaujinti ir įveiklinti – lengvatinės paskolos

Kultūros paveldo objektams atnaujinti ir įveiklinti – lengvatinės paskolos

clement souchet uB8IpMhi9lY unsplash
Asociatyvinė Unsplash nuotr.

Kultūros ministerija kartu su bendrove „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) kultūros paveldo objekto savininkus ir valdytojus kviečia teikti paraiškas pagal finansinę priemonę „Paveldas“. Pasinaudoti ja kviečiami tiek viešieji, tiek privatieji juridiniai asmenys.

Priemonės tikslas – suteikiant privatiems ir viešiems juridiniams asmenims palankias finansavimo sąlygas paskolų forma, atnaujinti, aktualizuoti ir įveiklinti kultūros paveldo objektus, lanksčiai pritaikyti juos įvairių visuomenės grupių poreikiams, išnaudoti paveldo ir kultūros objektų atnaujinimo potencialą ekonominei plėtrai didinti, naujoms veiklos sritims ir pajamų šaltiniams, verslui ir darbo vietoms kurti, vystyti darnų turizmą, skelbia ministerija.

paveldas infografikasPaskolos gavėjui gali būti skiriama iki 30 proc. dotacija paskolos daliai nurašyti. Paskolos teikiamos ne ilgiau kaip 180 mėnesių, o paskolos lėšos turi būti panaudotos per 24 mėnesius nuo paskolos sutarties pasirašymo dienos, bet ne ilgiau nei iki projekto įgyvendinimo pabaigos.

Priemonei įgyvendinti skirta 5,5 mln. eurų Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

Paskolų sutartys bus pasirašomos iki 2029 m. birželio 29 d.

Susipažinti su priemonės aprašymu.

Temos: Kultūros paveldo objektų atnaujinimas, parama Kultūros paveldo objektams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

Susiję straipsniai
Susiję straipsniai