Stogų sezonas 2022

Individualaus namo stogo pasirinkimas

Stogo konstrukcijos ir dangos pasirinkimas yra labai svarbus individualaus namo statybų etapas, neapsiribojantis vien estetika, nors šiandien ir ji neabejotinai svarbesnė nei prieš keliolika metų. Daug tiesos, kad stogas – vienas brangiausių namo elementų, labai juntamų bendrose namo statybos išlaidose, tačiau retas namo savininkas įvertina, kad stogas turi didelę įtaką pastato eksploatavimo sąnaudoms. Renkantis stogą reikia vertinti ir jo funkcionalumą, ypač planuojant palėpę, viršutinių aukštų komfortą (pavyzdžiui, parinkti izoliaciją ir dangą, kuri veiksmingai slopintų lietaus garsą), galimybę įsirengti saulės elektrinę (kuo stogo geometrija sudėtingesnė, tuo sudėtingesnis ir elektrinės įrengimas).

Išsiaiškinkime, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis stogo formą, konstrukciją, dangos tipą ir kt.

Pragmatiškas požiūris į stogo konstrukcijos ir stogo dangos pasirinkimą, kaip ir į namo statybą apskritai, yra sveikintinas dalykas. Todėl labai svarbu, kad konkretūs sprendimai būtų priimti projektavimo etape..

Stogų sezono įkarštyje:

Saulės elektrinė – didesnė nepriklausomybė

Saulės elektrinių bumą gamintojai pajuto dar praėjusiais metais. Jei anksčiau pasiūlymą reikėdavo rimtai argumentuoti, tai dabar rinkos galimybės sunkiai patenkina poreikį ir gyventojams saulės elektrinių tenka laukti net iki pusės metų. Kainos irgi kyla, nors 2021 m. buvo prognozuojama, kad jos mažės. Jei dar prieš metus saulės elektrines dažniau įsirengdavo žaliosios energijos entuziastai ar naujausių tendencijų sekėjai, tai dabar norinčiųjų ratas labai išsiplėtė. Jei anksčiau žmones atbaidydavo gana ilgas 10 metų atsipirkimo terminas, tai, elektros kainoms šovus aukštyn, jis gerokai sutrumpėjo. Dabar argumentacija labai paprasta – įsirengei saulės elektrinę ir esi saugesnis, stabilesnis. Apie saulės elektrinių poreikį ir įsirengimą pasakoja tarptautinėje rinkoje pirmaujančio šildymo, vėsinimo sistemų, saulės elektrinių gamintojo „Viessmann“ atstovas prekybai Marijus Digrys..

00 Days
00 Hours
00 Mins
00 Secs

Stogų sezono įkarštyje:

Daugiau aktualių straipsnių 

stogų temomis:

RENOLIT - puiki metalinių stogų alternatyva

Stogas – vienas svarbiausių namo elementų. Čia nieko negali būti atsitiktinio, nes vienas pasirinkimas veda prie kito. Netinkamai parinktos medžiagos gali turėti labai neigiamos įtakos stogo tvirtumui, jo izoliacinėms savybėms ir stogo sistemos funkcionalumui. Metalinių stogų mada – ne tik estetika, spalva, bet ir tam tikros problemos. Tačiau jų galima išvengti.


STOGO ŠILTINIMAS – svarbus namo statybos etapas


Stogas, palėpės ir pastogės – vietos, kur prarandama santykinai daugiausia šilumos, todėl labai svarbu pasirūpinti tinkama šios pastato atitvaros izoliacija. Apie stogų šiltinimo galimybes ir medžiagas.
pasakoja bendrovės „ROCKWOOL“ techninis vadovas dr. Andrius Buska.

Du skirtingi variantai Individualių namų (o ypač vienaukščių) stogo plotas yra didelis, todėl tinkamas stogo šiltinimas – svarbus namo statybos etapas. Kuo didesnis stogo plotas, tuo didesni šilumos nuostoliai, jei stogas apšiltintas netinkamai, prarandama labai daug šilumos. Todėl stogo ir palėpės šilumos izoliacijos sluoksnio storis paprastai